BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Министърът на отбраната на Израел към войниците: Скоро ще видите Газа отвътре

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант е казал на войниците да се организират и да бъдат готови да навлезнат в палестинската територия. Той е обещал, че няма да има никаква милост за “Хамас”, само “пълно унищожение”.

“Който вижда Газа отдалече скоро ще я види от вътре. Командата идва, обещавам ви”, казал Галант на войниците.

Друг министър от кабинета е потвърдил, че войската е получила зелена светлина да навлезе в палестинската територия когато е готова и е предупредил, че тунелите, изкопани от “Хамас”, ще станат “най-голямото гробище в света”.

Хиляди израелски войници са се събрали на границата с Газа след като изтласкаха терористите, които навлезнаха в израелската територия на 7-ми октомври. Тогава терористи от “Хамас” влезнаха в територията на Израел и нападнаха цивилни, като 1400 души са били убити в атаката.

Междувременно Израел бомбардира Газа с въздушни удари и са предупредили гражданите, живеещи там, да напуснат за своята безупасност. Болница бе взривена преди няколко дни, като израелската и палестинската страна обвиняват един друг за действието. От палестинската страна заявяват, че бомбардировките от Израел са убили хиляди невинни граждани.

Официалната цел на армията е пълното унищожение на “Хамас” и връщането на 199-те заложници, взети при атаката на 7-ми октомври. Операцията се нарича “Мечове от стомана” и включва земна офанзива с танкове, дронове и спецслужби, както и войници от запаса.

САЩ и Великобритания подкрепят действията на Израел, а премиерът на Великобритания Риши Сунак заяви открито, че се надява израелската армия да спечели войната. 

От друга страна, в мюсюлманските държави се среща сериозна подкрепа към палестинската страна, като Египет редовно критикува действията на Израел и предупреждава, че атаката в Газа може да доведе до още хиляди невинни жертви. След взривът в болницата, множество лидери от Близкия Изток отмениха своите срещи с президента на САЩ Джо Байдън.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Байдън: Болницата не е взривена от Израел

Подобни статии

Back to top button