BulletinНа ФокусСвят

Украинската армия нанесе удар по корабостроителница в Крим

Украйна съобщи, че нейните сили са ударили корабостроителница в пристанищния град Керч, на източното крайбрежие на анексирания от Русия Кримски полуостров.

„Вечерта на 4 ноември въоръжените сили на Украйна нанесоха успешни удари по морската и пристанищната инфраструктура на корабостроителницата „Залив“ във временно окупираната Керч“, съобщи армейски говорител. Той не предостави повече подробности.

Откакто започна контранастъплението си срещу силите на Москва това лято, Киев засили атаките срещу Черноморския полуостров, който Русия превзе през 2014 г.

Назначеният от Русия губернатор на Крим Сергей Аксьонов обяви, че Украйна е изстреляла ракети по корабостроителница в Керч по-рано, но те са били свалени.

“Част от отломките от свалените ракети са паднали на територията на един от сухите докове. Няма пострадали”, каза той в социалните мрежи.

Близкият Кримски мост към континенталната част на Русия, който и преди беше атакуван от украинските сили, беше затворен за кратко днес по неясни причини.

Украинските и руските атаки в и около Черно море се засилиха след оттеглянето на Москва от черноморската сделка за зърно, която имаше за цел да осигури безопасно преминаване на цивилни кораби.

През септември Украйна порази щаба на Черноморския флот на Москва в пристанищния град Севастопол.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Опасно време: Гръцките власти призовават да не се пътува

Подобни статии

Back to top button