BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Костадин Димитров от ГЕРБ ще е новият кмет на Пловдив

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Костадин Димитров печели 52,8% от вота според екзитпола на агенция “Галъп”. Въпреки, че още няма официални резултати от ЦИК, преднината му е с над 10% пред Ивайло Старибратов, който печели едва 41,5% от гласовете и е на практика невъзможно да стопи преднината.

Костадин Димитров все пак предпочете да не обявява официално победата преди да получи окончателните резултати, но заяви своята гордост от положителната кампания в Пловдив, по време на която не е казана нито една лоша дума за опонентите му. 

“Посочихме проблемите и на някои от тях. Дадох своя вот за развитието на града ни, така че ще вложа всичките си сили, за да опровергая резултата. Чувам и неотишлите до урните, ще положим много усилия да имаме ръст в Пловдив и тогава гражданите да гласуват по-убедително “за”, а не “против”, заяви той.

Старибратов от своя страна каза, че е доволен от резултата и е успял да покаже много от проблемите на хората, които очаква да бъдат взети предвид от новия кмет. Той ще влезе в общинския съвет и заяви, че там ще е опозиция на ГЕРБ. Категорично отказа да приеме пост заместник-кмет и да участва в коалиция подобно на тази в правителството.

„Шанс за сглобка в Пловдив няма”, допълни Старибратов

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Кеворкян: У нас е така: почтените винаги губят. Всяка война.

Подобни статии

Back to top button