БългарияНа ФокусПоследни новини

Избирателите на ГЕРБ и Възраждане предпочели Ваня Григорва на втори тур

Избирателите на ГЕРБ-СДС са предпочели да гласуват за Ваня Григорова на втори тур пред Васил Терзиев. Лидерът на ГЕРБ призова да се подкрепи кандидата на правителството срещу Григорова, но по-голямата част от електората не е последвал насоката му. Това сочат данните на “Тренд” от балотажа на местните избори.

Едва 32% от гласувалите за ГЕРБ на първи тур са подкрепили Терзиев. Мнозинството, 54%, са гласували за Ваня Григорова. Цели 13% са решили да не подкрепят никого на изборите.

ГЕРБ електорат

Избирателите на Възраждане масово са предпочели също Ваня Григорова, въпреки, че председателят на партията Костадин Костадинов не обяви конкретна подкрепа към нея.

75% от гласувалите за Деян Николов на първи тур са предпочели Григорова на балотажа, докато 18% са гласували за Терзиев. 6% не са подкрепили нито един кандидат.

Възраждане Терзиев Григорова

От електората на Вили Лилков пък са предпочели Терзиев пред Григорова, но също така имат най-големият процент “не подкрепям никого” на балотажа.

62% от тях са гласували за Терзиев, а едва 18% за Григорова, но цели 18% от електората е гласувал с “не подкрепям никого”

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Костадин Димитров от ГЕРБ ще е новият кмет на Пловдив

Подобни статии

Back to top button