БългарияНа ФокусПоследни новини

Делян Добре е внесъл ново предложение за прекратяване на дерогацията на “Лукойл”

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев е внесъл ново предложение за прекратяване в тридневен срок на дерогацията на “Лукойл” за ползване на руски петрол. Това обяви той в своята страница във Фейсбук.

“Внесох ново предложение за прекратяване на дерогацията на Лукойл в тридневен срок! Ха да ги видим сега…”, написа народният представител.

Добрев коментира дерогацията и вчера, когато излезе статия в европейското издание Политико, което е сметнало близо 1 млрд. печалба за Русия от рафинерията. Депутатът споделя, че този милиард евро е изтекъл от джоба на българския потребител директно към Путин.

„Днес това ви го казаха и Politico, и това изведнъж стана новина, но това не е новина. Politico ви каза, че средствата само за последните шест месеца, които са изтекли от джоба на българския потребител към режима на Путин, са достатъчни да финансират паравоенната организация Вагнер в продължение на една година. Само за шест месеца “Лукойл” от проходите, които събира от българския потребител, финансира групировката “Вагнер” за една година. От дерогацията печели само Кремъл и никой друг”, добави още Добрев.

 

Подобни статии

Back to top button