БългарияНа ФокусПоследни новини

Издирваният Евелин Банев-Брендо може да си е в България

МВР проверява твърденията, че издирваният Евелин Банев-Брендо е в България. Според предварителната информация той е бил засечен във Врачанско.

Стоянов обяви и за извършена проверка във връзка с твърденията на европейския прокурор Лаура Кьовеши, че с действията си български полицаи са провалили разследване за източване на пари от еврофондове.

“Става въпрос за случай, който датира от лятото на миналата година. По въпросния казус е извършена проверка от страна на “Вътрешна сигурност”, инспекторат. Резултатите от проверката са изпратени на европейските прокурори и следва те да вземат решение каква ще бъде съдбата на това, което сме установили”, посочи Стоянов, цитиран от БНР.

От началото на годината са предотвратени 170 хиляди случая на нелегално влизане в страната ни, добави вътрешният министър.

“Смело мога да заявя, че през последните 2 месеца ситуацията на българо-турската граница е изключително спокойно. Още по-важно е, че значително спадна броят на изход на българо-сръбската граница”, подчерта Стоянов.

В Пазарджик вътрешният министър присъства на полагане на клетва на новия випуск гранични полицаи.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Делян Добре е внесъл ново предложение за прекратяване на дерогацията на „Лукойл“

Подобни статии

Back to top button