На ФокусПоследни новиниСпорт

Бербатов: БФС са серийни убийци

Футболистът Димитър Бербатов, който се кандидатира за нов президент на БФС, обвини сегашното ръководство, че убива футболът в държавата.

“Вече казвам на БФС серийните убийци, защото те серийно затриват българския футбол. В момента те се опитват да внушат вина на община Пловдив, строителя на стадиона, кмета на града, че видиш ли, мачът трябва да бъде там, ако не – вие сте виновни”, това каза в предаването “Денят започва” по БНТ футболистът Димитър Бербатов. 

Бербатов също така говори за развитията  около мача Унгария – България. Той първоначално щеше да се проведе на Националния стадион “Васил Левски”, но от БФС го преместиха в Пловдив заради очакван срещу тях протест. Впоследствие кметът на града отказа да приеме мача, но строителят на стадиона прие, че може да се проведе при определени мерки за сигурността.

“Те не могат да отстранят проблема, а се обръщат към българския народ и обвиняват него. В същото време – те не са спазили срока за подаването на документите. “Народната любов” е толкова голяма, че ще има протести, където и да се скрият. Опитват се да убият българския футбол и пак искат да им се даде шанс. Националният отбор винаги ще се подкрепя, но БФС никой не ги подкрепя”, каза още Бербатов. 

“Нашият протест започна преди три години. Радвам се, че хората сега виждат колко сме били прави и идват всички заедно срещу това управление. Не мисля, че УЕФА могат да вземат страна в случая. Когато им се дава грешна информация, те могат да бъдат подведени и да вземат грешното решение”, смята той. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Боби Михайлов заплаши: Ако не разрешат мача в Пловдив, и Ботев и Локо ще спрат да играят

Подобни статии

Back to top button