BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Ограничиха достъп до писмото на Осама бин Ладен след като се разпространи в ТикТок и предизвика масов антисемитизъм

Британската медия “Гардиън” премахна от своя уебсайт писмото, което е написал лидерът на терористичната групировка “Ал Кайда” Осама бин Ладен към американския народ. То е публикувано в “Обзървър” на 24 ноември, 2002 година, малко над година след терористичните атаки от 11 септември, с които започва войната срещу тероризма. Гардиън досега беше медията, където писмото все още е достъпно без никакви бариери и всеки можеше да го прочете.

В него Бин Ладен пише как тероризма и войната срещу САЩ е заради подкрепата им към Израел и е изцяло в подкрепа на Палестина. Той разписва историята на държавата Израел и говори как западът е атакувал мюсюлманския свят за да я установи. Терористът казва, че американският народ не е невинен и, че Израел използва данъците на американците да ги бомбардират в Близкия Изток. 

Писмото се разпространи масово в социалната мрежа ТикТок, където потребители споделяха оригиналния му текст по отношение на конфликта между “Хамас” и Израел. Много от тях споделяха как “Осама е бил прав” и смятат, че е имал право в ужасяващите терористични атаки, които убиха близо 3000 души и раниха над 25,000 други.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

ЕС спонсорира войната на Русия срещу Украйна

Подобни статии

Back to top button