БългарияНа ФокусПоследни новини

Васил Терзиев обеща София да зведе иск срещу организаторите на протеста да платят щетите

Кметът на София Васил Терзиев обеща да се заведе иск срещу организаторите на протеста против БФС да се платят щетите от предишната вечер. Той твърди, че общата сметка за щетите е 42,000 лева.

“Щетите за контейнери, кошчета за отпадъци, както и дейности по почистване са в размер на 14 хил. лв. За шахти, плочки, бордюри сумата е 8 000лв. Съсипаните ограничителни колчета и знаци са на стойност 4000 лв. Нарушената обшивка на тавана на подлеза на Орлов мост ще струва около 15 хил. лв.”, каза Терзиев.

„Ще заведем иск срещу организатора на протеста, за да може да възстановим щетите. Добрата новина е, че екипите работиха неуморно и както може да видите, всичко е възстановено в рамките на един ден”, заяви кметът.

Според Терзиев не е имало какво да направи общината за да се избегнат сблъсъците, защото не е имало информация от службите за готвени размирици. 

“И този протест аз бих могъл да го спра, ако имаше отрицателни мнения от страна на ДАНС, СДВР, район „Триадица”, Инспектората, Общинска полиция. Но такива няма. Няма причина провеждането да бъде отказано. Апелирахме да бъде мирно, да не се руши. Аз ходих, говорих с хората и снощи”, добави той.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Боби Михайлов: Не чувствам вина, имам много висок морал

Подобни статии

Back to top button