БългарияНа ФокусПоследни новини

Снегът продължава, очакват се интензивни валежи цяла нощ

Интензивни важели се очакват през нощта в цялата страна, а снегът ще продължава да се натрупва. Вятърът ще продължи да се усилва и ще бъде бурен до сутринта, като в североизточните райони може да се стигне до ураганен вятър.

От Meteo Bulgaria предупреждават да не се излиза навън през нощта, тъй-като ще е рискова.

Очаква се дъждът да премине към сняг през нощта срещу неделя навсякъде, включително по морския бряг.

Количествата ще са значителни, в по-голямата част от страната между 30 и 80 л/кв.м. Реките ще повишат нивата си, има опасност от разливи и наводнения.

С усилването на вятъра от северозапад виелици и навявания на преспи, особено по проходите и в североизточните райони, където поривите отново ще достигат и надминават 100 км/ч. Смущения и проблеми по ел. мрежа. В планинските райони ще има и заледявания. Заради все още наличната листна маса са възможни счупвания на клони или падане на цели дървета.

Снегът дойде по-рано от очакваното на прохода “Шипка”. Прогнозата беше да завали в късния следобед, но заваля още преди обед днес. Снежната покривка вече е над 10 сантиметра. Oграничено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона по републиканската пътна мрежа в област Монтана, както и пътя Видин – Монтана в посока Монтана, и през Троянския проход заради снеговалежа.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Зимата идва с червен код за интензивни снеговалежи

Подобни статии

Back to top button