БългарияНа ФокусПоследни новини

Села в Разградско са още без ток, децата на местните мръзнат без отопление

Няколко села в Разградско и Габрово нямат ток вече три денонощия. Местните се справят както могат и някои от тях ползват колите си за да зареждат телефони и акумулатори.

„Имаме дете на три години, когато нямаме ток с какво да го стоплим? Вчера цял ден колата ми работеше, през три часа сменям акумулатори, за да не замръзнем. Просто няма как“, обяснява Месут Мехмед.

Аварията в електропреносната мрежа е довела и до спиране на водата в селото. Според местните причина за трите дни без ток вероятно е в лошата инфраструктура. Един от стълбовете в селото например е почти напълно разрушен.

„Още сме без ток и без вода. Лошо е. На село няма големи възможности. Трудно е – имаме стари хора“, обяснява Севджан Якуб, кмет на с. Кривица. Екипите на енергото продължават да работят по отстраняване на проблемите в селото.

Разчистването на улиците продължава и в областния център Разград. Три дни след бедствието Фахредин най-накрая е успял да разчисти автомобила си. „Първият ден беше трудно излизането, даже не запалихме колите, нали пътувахме пеша“, разказва Фахредин Фахредин.

Работата на институциите е затруднена най-вече от тежкия, мокър сняг и падналите клони и дървета. „Аз преди 9 часа сутринта не си позволих да си извадя хората, защото дърветата и клоните все още падаха, а нищо по-ценно няма от човешкия живот“, категоричен е Добрин Добрев, кмет на Община Разград. 

Разчистването на града продължава.

Села в Габровско са без ток вече повече от две денонощия, съобщава БНР.

Остава в сила бедственото положение в Трявна, заради усложнената зимна обстановка. По последна информация, в следствие на авария по електропреносната мрежа населените места в кметство Станчов хан са без ток, включително няколко ЖП спирки. 

В 12 села в Габровска област все още чакат електрозахранването, прекъснато в предишните дни, да бъде възстановено. Жителите на някои от тях са без ток повече от две денонощия. 

Продължава снегопочистването на републиканската и общинската пътна мрежа в четирите общини. Фирмата, ангажирана със снегопочистването в Севлиево е глобена от Общината с 10 хиляди лева за това, че е закъсняла със снегопочистването, а машините на терен са били по-малко от договорените. Според възложителя, работата е свършена незадоволително.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Кмет на ППДБ: До 1-2 седмици ще изчистим тротоарите

Подобни статии

Back to top button