БългарияНа Фокус

БНТ забрани на Сидеров да участва в предавания, той организира протест

Управителният съвет на Българската национална телевизия (БНТ) е взел решение лидерът на “Атака” Волен Сидеров да не бъде допускан до участие в предаванията й до постъпване на писмено извинение от негова страна за отношението му към телевизията и нейните служители. Решението касае и предаването “Панорама” тази вечер, заради което Сидеров организира протест пред сградата на БНТ в 17.00 часа.

Решението за забрана лидерът на “Атака” да участва в предавания на обществената телевизия дойде като потвърждение на съобщение на генералния директор Емил Кошлуков. А причината е поведението на Волен Сидеров в предаването “Референдум”, когато той трябваше да бъде изведен принудително от студиото от полиция.

На протеста тази вечер ще бъде поискана оставката на генералния директор на БНТ. По-рано днес лидерът на “Атака” обяви пред журналисти в парламента, че Кошлуков е закръглил стажа си в телевизия “Алфа”, за да може да заеме сегашния си пост.

“Без този стаж в “Алфа” той нямаше да бъде генерален директор, защото нямаше въобще да има допуск до конкурс”, обяви Сидеров. Той нито потвърди, нито отрече дали стажът на Кошлуков в партийната телевизия е фиктивен.

Междувременно, след като бе сезирана от Съвета за електронни медии (СЕМ), избирателната комисия реши, че ще наложи глоба на Сидеров, че в предаването “Референдум” е накърнил честта и достойнството на другите кандидати.

В него той на няколко пъти твърдеше, че кандидатът за кмет на София на ВМРО Ангел Джамбазки е “гей, който трябва да оглави гей парада”. Санкцията може да достигне до 5000 лв.

Видеозаписът на предаването “Референдум” е свален от сайта на БНТ, защото според Кошлуков БНТ не е пошла телевизия, за да трупа рейтинг от това. Сидеров пък заяви, че това е цензура и иска предаването да бъде качено отново, за да се види, че той не може да вземе думата от представителя на ВМРО Юлиян Ангелов.

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров нахлу в БНТ през лятото на 2011 г. На местните избори през 2015 г. той нахлу в сградата на Националната академия за театрално и филмово изкуство.

Инспектор от ДАИ-Пловдив с 12 имота и подкупи

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button