BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Вдовицата на Навални се зарича да продължи борбата му срещу Путин

Юлия Навалная, вдовицата на загиналият миналата седмица Алексей Навални, заяви, че ще поеме работата на съпруга си и ще се бори с президента на Русия Владимир Путин.

“Ще продължа каузата на Алексей Навални и ще се боря за нашата страна. Призовавам ви да застанете до мен”, казва тя във видео след смъртта на съпруга й.

“Би трябвало друг да е на моето място – но той беше убит от Владимир Путин”, добавя тя.

Навалная бе на конференцията по сигурността в Мюнхен и вече обвини Путин, че е убил съпругът й, който загина в затвора.

“Путин имаше специфична причина да убие Алексей преди три дни, която ще разкрием скоро. Ще разкрием тези, които са отговорни за това престъпление, ще ги назовем и ще им покажем лицата. Путин не се целеше просто да убие Алексей – а да изгази надеждата, свободата и бъдещето. Подкрепях Алексей през годините – но днес заставам до вас, разбирайки, че вашата загуба е също толкова тежка, като моята”, каза тя.

Европейските лидери на конференцията коментираха потенциалната роля на вдовицата на Навални като лидер на опозицията в Русия. Външният министър на Естония Маргус Цакна смята, че тя ще бъде водеща фигура, но опозицията в Русия трябва да реши кой е новият лидер.

След като Навални загина, от Кремъл съобщиха, че ще разследват убийството, но тялото му все още не е достъпно. Майката на Навални и адвокатите му не са получили достъп до моргата, а официалното обяснение, бе, че Навални е загинал от “синдром на внезапната смърт”. Въпреки това, европейските лидери и подкрепящите опозиционерът твърдят, че той е бил убит умишлено със заповед на Владимир Путин.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Путин: За нас Украйна е въпрос на живот и смърт

Подобни статии

Back to top button