МненияНа ФокусПоследни новини

Когато някой каже, че е от “добрите” и ще бори “мафията” просто иска да я пребори, за да й заеме мястото

Автор: Виктор Блъсков

Според разпита на Александър Йоловски, Кирил Петков е заплашвал семейството му. Бил направил предложения към него и е намесил децата му. С доста зловеща реплика, според показанията.
Първоначално ме удари едно съмнение, че това е просто от вече познатата на всички ни чутовна глупост на Киро, но впоследствие се усетих – ми, този човек арестува Борисов без никакви доказателства или обвинение. И назначаиха Бойко Рашков за министър с идеята “само мутра може да победи мутрите”, горе-долу. Той Киро даже си каза – мутренските времена са се върнали.
Като гледам как перат Бойко Рашков, как се гърчат около Коцев, всичките схеми, всичките им ексцесии да победят “мафията” уж…като гледам в Бразилия как същите леви стигнаха до там да цензурират и вкарват в затвора неудобни политици, еми…
…може наистина Киро да е заплашил семейството на Йоловски. Не знам. Може пък да излезе едно голямо нищо. Но това не пречи да си вземем поука, като виждаме как за рекордно време се омацаха в борбата с “лошите”.
То всъщност не е далече от разума – аз повтарям като папагал, че като дойде някой и се представи, че е от “добрите” и ще бори “мафията” той няма за цел да елиминира тази въпросната мафия, а просто иска да я пребори, за да й заеме мястото. И така да дойде следващият, който е от “добрите” и ще бори “мафията”. Това е впрочем основна функция на мафията, в която постоянно се сменя човекът отгоре.
Признавам, че толкова много ПР и пари се изляха по тези, че е трудно да се свържат с мафията, която уж щяха да борят, но май полека-лека всички се усещаме.
Ще си научим ли урока този път? Че единственият начин да победиш мафията е като откажеш да участваш в постоянните и борби за надмощие. И се гласува за идеология, не за “добрите” срещу лошите.

Подобни статии

Back to top button