БългарияНа ФокусПоследни новини

ПП-ДБ обявиха война на наргилетата

От ПП-ДБ предложиха забрана за тютютнопушене в закрити обществени места, като целта е тази забрана да обхване всякакви изделия за пушене, включително наргилетата.

Ако промените бъдат приети в пленарната зала, се предвижда увеличаване на санкциите за обекти, които не спазват забраната. Обектите, които повторно нарушат забраната, са заплашени от затваряне за определен срок.

Към държавните здравни инспектори от регионалните здравни инспекции, които са натоварени със задачата да следят за спазването на забраната, ще се включат и контролни органи на областните дирекции по безопасност на храните, полицейски органи и лица, определени от кметовете на общините.

Санкциите за пушачи, които нарушават забраната остава – от 300 до 500 лв., а при повторно извършване на същото нарушение – от 500 до 1000 лв. Повишаване на глобата обаче има за едноличните търговци и юридическите лица. В момента, който допусне в управляван от него обект извършването на нарушение, се наказва с глоба от 300 до 500 лв., с имуществена санкция от 1 000 до 1 500 лв., когато нарушението е извършено от едноличен търговец, или с имуществена санкция от 3 хил. до 5 хил. лв., когато нарушението е извършено от юридическо лице. Сега обаче от ПП-ДБ предлагат глобите да са вдигнат съответно на от 500 до 1000 лв. за едноличен търговец и с имуществена санкция от 2 хил. до 3 хил. лв.  Ако нарушението е извършено от юридическо лице, глобата се вдигна на 8 хил.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Бойко Рашков си изпусна нервите, удари журналист и му счупи телефона

Подобни статии

Back to top button