БългарияНа ФокусПоследни новини

Славкова от “Тренд”: ПП-ДБ се борят за второ, трето или четвърто място на изборите, Синя България също може да влезе

Социоложката Евелина Славкова направи прогноза, според която ПП-ДБ може да завършват на второ, трето или четвърто място на изборите.

„Данните показват едно сигурно първо място за ГЕРБ-СДС. Не сме убедени обаче кой ще бъде на второ, трето и четвърто място. Изненади там със сигурност ще има. Всичко зависи от кампанията и дали ще могат да мобилизират електорат от периферията“, обясни социоложката пред БНТ.

Тя счита, че може да има две изненади на изборите – “Справедлива България” и “Синя България”, които имат шанс да преминта границата от четири процента за влизане в парламента.

„ПП-ДБ се опитват да се върнат в стария си образ. Но там няма единомислие. Те загубиха от основните си инструменти. Първият – да махнем ГЕРБ. Отделно кампанията с пудели, и пачки хвърли петно върху моралната карта на коалицията. Те успяха да затрият тези инструменти, с които влияеха върху електората си. Хората гласуваха за тях, защото те бяха носителя на това да махнем старите“, смята Славкова.

„Има три варианта за това какво ще се случи“, смята тя. „Или да има нова сглобка, или ГЕРБ, ДПС и нещо трето, визирам „Има такъв народ“, да се обединят. Третият вариант на масата е отново да отидем есента на избори. Цялата ситуация показва, че политическата криза не е приключила. Докато няма 4-годишен мандат е трудно да се говори за нейния край“, разкри Славкова.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

Подобни статии

Back to top button