БългарияНа ФокусПоследни новини

Корнелия Нинова подаде оставка като председател на БСП

Корнелия Нинова подаде оставка като председател на БСП. Тя оцени изборните резултати като “катастрофални” и реши да поеме политическа отговорност като подаде оставка. Въпреки това, Нинова смята да не се отказва от депутатското място и ще избере от къде да влезе, тъй-като бе избрана в 25 МИР София и Благоевград.

„Събрахме Изпълнителното бюро и анализирахме ситуацията. Най-голямата тревога за България е дъното на избирателната активност. Този път протестният вот се изрази чрез негласуване. На тези избори няма победител, защото всички, без ДПС и ИТН, губим гласове, най-много ПП-ДБ”, посочи Нинова, според която фрагментацията означава нестабилност. По думите ѝ вече няма голяма партия.

В отговор на въпроса как вижда политическото си бъдеще, тя отвърна: “Виждам го добре, ще живея”.

Нинова обаче не отговори дали ще се кандидатира отново за лидерския пост на преки вътрешнопартийни избори. В момента съм лидер в оставка, а не кандидат за лидер, отвърна тя на въпроса дали ще участва отново в състезанието. 

По устав някой от зам.-председателите на партията трябва да поеме управлението, обясни тя. Това е второто подаване на оставка от соцлидерката, която миналия път я оттегли по волята на конгреса на БСП. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

Подобни статии

Back to top button