На ФокусПоследни новиниСвят

Тръмп обеща масови депортации на мигранти

Масово депортиране на мигранти от САЩ обеща Доналд Тръмп, ако бъде избран за втори мандат на вота през ноември, предаде Ройтерс.

“Още през първия ден ще започнем най-голямата вътрешна операция за депортиране в американската история. Нямаме избор”, заяви кандидатът на републиканците на митинг във Филаделфия в щата Пенсилвания.

“Ако спечелим Пенсилвания, ще спечелим президентските избори”, каза още Тръмп на предизборното събитие в университета “Темпъл”. Този щат е крепост на демократите, на предишните избори през 2020 г. Джо Байдън, който сега отново се изправя срещу Тръмп на вота, получи там над 80% от гласовете.

Речта на Тръмп във Филаделфия беше с основен акцент престъпността. Пред привържениците си той заяви, че ще постанови имунитет на полицаите от наказателно преследване.

“Бушува инфлация. Престъпността е извън контрол. Европа е в хаос, Близкият изток е взривен, Иран се чувства окуражен. Китай жъне успехи. И този ужасен, ужасен президент (Байдън) ни тласка към Трета световна война. Скоро ще бъдем в Трета световна война – погледнете ходовете, които предприема. Помнете, че Тръмп беше прав за всичко”, подчерта още кандидатът на републиканците.

След Филаделфия Тръмп посети Вашингтон, където говори на конференцията на коалицията “Вяра и свобода” – консервативна християнска група. Той призова събралите се на форума евангелисти да гласуват за него, за да му помогнат да спечели и в замяна им обеща “яростно” да защитава религиозната свобода, ако бъде избран.

“Евангелисти и християни, те не гласуват толкова (масово), колкото би трябвало. Трябва да направим така, че те да гласуват, само този път”, каза той. И допълни: “След четири години не гласувайте, не ми пука”, предизвиквайки смях сред публиката.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Сърбия е дала снаряди за 800 млн. eвро на Украйна

Подобни статии

Back to top button