БългарияНа ФокусПоследни новини

Кирил Петков прие възможността за преговори с “Възраждане”, постави условия

Преговори между ПП-ДБ и “Възраждане” са възможни, но при изпълнение на определени условия от страна на председателя на националистическата партия Костадин Костадинов. Това обяви съпредседателят на дясната коалиция Кирил Петков в предаването “ЕвроДикоФ” по телевизия “Евроком”.

“Костадинов наричаше нашите избиратели “жълтопаветни тъпаци” и “розови фашисти”. Той трябва да се извини и да докаже, че не е проруски проект. Той трябва да докаже, че е патриотичен и национален проект. Патриотизмът може да е обща тема. Той трябва да докаже, че няма проруски възгледи”, обобщи ултиматума Петков.

Съпредседателят на ”Продължаваме промяната” добави, че според него българските граждани вече трудно може да бъдат заблудени само с приказки и публични обещания.

“Ние смятаме следващата седмица да направим антикорупционна законодателна програма. Ако той (б. р. – Костадинов) вярва и иска да докаже на нашата общност, че иска да промени България в темата “корупция”, нека да подкрепи този тип закони – добави Петков. – В този състав на парламента не може ”да настъпиш мотиката два пъти”, както казва Асен (б. р. – Василев, другият съпредседател на ПП). Ние трябва да помислим какво направихме грешно. Ако има антикорупционно мнозинство в следващия парламент, трябва да комуникираме преди изборите.”

Той обяви, че веднага ще отиде на разговори с всички политически сили в този парламент, включително ”Възраждане”, ако става дума за закона за съдебната власт, за закона за личния фалит. “Явно този парламент е ялов, но ние не можем да губим на хората времето”, аргументира се той.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пеевски: Няма да позволя на проруските партии да се гаврят с нашите хора

Подобни статии

Back to top button