BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Ивелин Михайлов показа бизнес план на „Исторически парк“

Ако в България има повече свободни хора, това ще е първата стъпка към създаването на едно по-добро общество.

Разработили сме „план Б“ за развитието на „Исторически парк“.

Това заяви в интервю Ивелин Михайлов, предприемач и идеолог на партия „Величие“.

„Исторически парк“ – комбинация между атракцион и история

Ивелин Михайлов решава да създаде „Историческия парк“, за да подкрепи туризма. „Черноморският туризъм се нуждае от повече атракциони и да бъде по-атрактивен. Той трябва да отговори на предизвикателствата, които ни отправя туристическата индустрия на съседните страни – Турция, Хърватия и Гърция. Комбинацията между хубаво море, атракционни и исторически забележителности могат да направят така, че да има повече туристи“, смята предприемачът.

На въпрос кога очаква възвръщаемост от тази инвестиция, Михайлов сподели, че в началото са имали едни планове, но нещата са се оказали много по-различни.

„От 2019 г. срещу нас има медийни атаки, които започнаха от „Капитал“, от Йоан Запрянов. Дори в едно негово интервю той казва: „аз мислех, че съм ги приключил още с първите репортажи и първите статии, които написах“. След тези статии последваха прокурорски разследвания пак по доноси и сигнали, подадени от Йоан Запрянов. После през 2020 г. имахме организирана престъпна група по подобие на „Осемте джуджета“, в която Йоан Запрянов отново стартира със статии. Един спор за едно незаконно сметище и накрая стигна до рекет от местен бандит, който иска да ни прави. Преминахме през ветрогенераторите и други проблеми“, заяви Михайлов.

План Б

Той посочи, че от създаването на самия „Исторически парк“ досега вместо да се насочи към същинската дейност, е принуден да се бори с вътрешни проблеми, с пандемията от Ковид-19, с войната, със загубата на туристи по нашето Черноморие, които са руснаци, украинци и молдовци, както и с една липса на държавност в организиране на цели браншове, като туристическия.

„Това води до много по-големи неизвестни, отколкото сме си мислили до момента. Вече сме видели, че не можем да работим с Черноморието и сме си изработили „план Б“, в който трябва да си изградим собствена леглова база и да почнем да работим с повече румънски туристи“, заяви Михайлов.

Той посочи, че неговите бизнес начинания не включват точно строителен бизнес, но някой трябва да построи каменни къщи. „Това е специфично строителство, никой строител не иска да го прави, защото е бавно в сравнение със строителството в градовете, което не изисква особени специфики и има бърза печалба“, обясни бизнесменът и добави, че понеже не е имало хора, които да го строят, затова се е захванал и с това начинание.

„За да може да се случи вече самото строителство, ние трябваше да организираме търговска дейност, която по някакъв начин да ни позволи да се финансираме“, уточни още той.

Средновековна най-истинската България

А защо се е насочил именно към Средновековието и дали иска да върне българите в този период, Михайлов каза: „Би било добре да върнем българите към българска държавност и вяра, в която ние сме хората, които създаваме, а не да чакаме външни спасители“.

Той припомни, че именно през периода на Първото българско царство страната ни е зона на влияние със създадената култура и писменост. Според него „в Средновековието е последният момент на истинска независимост на българите. Поради тази причина и това е историята, която ни е останала като спомен от истинската България“, категоричен е Михайлов.

Самият той е православен християнин, както и децата му и цялото му семейство. Ивелин Михайлов се смята за представител на по-обикновените българи.

Той се спря подробно и на организацията „Български юнак“, която е създал.

„Желанието ми е по някакъв начин българският мъж да стане по-решителен, да взема по-бързо решения, да бъде по-отговорен, да бъде смел. Това са качества, които трябва да възпитаваме от най-малки към по-големи. Вярвам, че ще направим хората по-свободни. Страхливият човек винаги има зависимости. Смелият – винаги е свободен и изразява това, в което вярва и би защитил свободата заедно с други хора“, подчерта Михайлов и добави, че ако има повече свободни хора, това ще е първата стъпка към създаването на едно по-добро общество.

„Слуховете за мен ги разпространяват бандитите“

Той категорично отхвърли, че е замесен с някакви „паравоенни организации“, каквито му се преписват. „Няма никаква доза истина. Слуховете срещу мен тръгват от местни бандити, които по някакъв начин изпитват страх да влязат по-бандитски в нашия район, който управляваме. Не съм човек, който се страхува. Хората около мен, ако трябва да ги определя, са зубрачи. Знаете още от училище, че зубрачът не е човек, който търси конфликти. Това са културни и интелигентни хора, които искат да живеят спокоен живот. По тази причина няма такива, които да са участници в паравоенна организация, защото тяхната идеология е друга“, обясни той.

По отношение на бъдещите си планове Михайлов заяви, че иска да върне свободата на българина и на българския предприемач. „Да има възможност свободно да работи, да се развива и да мечтае в България. През последните години българите имаме един страх: да не направя нещо, защото някой ще ми го вземе – мутрите, политиците. По тази причина сме се върнали малко в османското робство. Да, след българското Средновековие е, в османското Средновековие. Но пак, както тогава, българите ги е страх да творят. Не искам това да се случва, искам да виждам блестящи постижения на българите, но затова трябва да създадем подходяща среда. Затова ще навляза в политиката с „Величие“, ако съм жив и на свобода“, заяви Ивелин Михайлов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Конституционният съд отмени съдебната реформа

Подобни статии

Back to top button