BulletinНа ФокусПоследни новиниСвятСпорт

Анди Мъри се сбогува с тениса след емоционален прощален мач

Звездният тенисист Анди Мъри се пенсионира. Кариерата му, изпълнена с трофеи, приключи емоционално на Олимпийските игри в Париж, затваряйки още една глава от златното поколение на тениса.

Бившият номер едно в света и трикратен носител на титли от Големия шлем се оттегли на 37-годишна възраст, след като заедно с Дан Евънс загубиха на четвъртфиналите на двойки мъже на “Ролан Гарос”.

Американската двойка Тейлър Фриц и Томи Пол нанесоха съкрушителния удар с победа с 6:2, 6:4 на препълнения корт “Сюзън Ленглен”.

Британецът Мъри вече беше обявил, че Олимпийските игри ще бъдат последното му състезание.

“Гордея се с кариерата си, с постиженията си и с това, което съм вложил в спорта”, заяви Мъри.

“Очевидно беше емоционално, защото това е последният път, в който ще играя състезателен мач. Но точно сега съм истински щастлив. Щастлив съм от начина, по който завърши. Радвам се, че успях да изляза тук, на Олимпийските игри, и да завърша при моите условия, защото в някои моменти през последните няколко години това не беше сигурно”, добави той.

Дългогодишният съперник в кариерата Новак Джокович определи Мъри като “невероятен състезател”.

“Един от най-великите воини, които тенисът е виждал. Неговият борбен дух определено е нещо, което съм сигурен, че ще вдъхновява много следващи поколения”, каза сърбинът.

Мъри се присъединява към 20-кратния носител на титли от Големия шлем Роджър Федерер в пенсия, след като швейцарското величие се отказа от професионалната кариера през 2022 г.

Рафаел Надал, носител на 22 мейджър титли, но борещ се с все повече контузии на 38-годишна възраст, вече напусна Олимпийските игри в Париж и предположи, че е изиграл последния си мач на “Ролан Гарос”, където е спечелил 14 от своите Шлемове.

По този начин само 37-годишният Джокович – носител на рекордните 24 титли от Големия шлем – все още е активен сред най-големите таланти на спорта, които спечели 69 мейджър титли.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Трансджендър боксьорка преби за 46 секунди съперничка на Олимпиадата и я накара да се откаже разплакана

Подобни статии

Back to top button