BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Опасно високи температури днес

Днес отново ще бъде слънчево. След обяд над западните райони ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места, към вечерта, е възможно да превали.

Ще духа слаб, в Източна България – умерен вятър от изток-югоизток. В цялата страна е обявен жълт код за високи температури, без три области по Черноморието. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще бъдат между 34 и 39 градуса, в София – около 35, Благоевград и Велико Търново – 37, Русе, Пловдив и Видин – 38 градуса, Плевен и Сандански – 39.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29 градуса, на 2000 метра – около 21.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 29 и 32 градуса. Варна – 31, Бургас – 32 градуса. Температурата на морската вода е 27-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над Балканите остава слънчево и горещо с много високи температури. Максималните температури ще са както следва: София – 35 градуса, Истанбул – 32, Белград – 33, Солун – 34, Атина – 36, Букурещ – 39, Скопие – 40 градуса.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Кенет Мертен поздрави Калин Стоянов за високото сътрудничество на МВР със САЩ

Подобни статии

Back to top button