BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Радев започва консултации с партиите

В 17.00 часа каня парламентарните групи за консултации за съставяне на служебно правителство. Това заяви президентът Румен Радев.

Когато назнача служебното правителство, съответно тогава веднага ще обявя и датата за изборите, добави Радев.

Президентът заяви, че не участва в никакви конспирации и преврати. „Ако някой си е правил сметката да отстрани Рая Назарян, за да сложи удобен председател на парламента, явно е забравил, че последната дума в този процес имам аз. И аз никога, трябва да е ясно, никога няма да назнача този човек, защото никога не бих легитимирал такова омерзително отношение към българския парламент“, подчерта Радев.

Според него професионализмът не може да бъде повече водещ критерий при назначаването на ръководители на важни институции като Сметна палата, БНБ, омбудсман, от които се излъчва служебен премиер. „Всяка партия ще търси удобен и лоялен човек, в когото ще вижда бъдещ евентуален служебен премиер“, каза президентът.

Той обясни, че в момента води разговори с потенциалните служебни премиери, като някои от тях са извън страната. „Отнасям се изключително сериозно към всяка опция“, добави Радев.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Борисов: За ГЕРБ добро ДПС няма

Подобни статии

Back to top button