БългарияНа ФокусПоследни новини

Радев предлага 20 октомври за новите избори

Конституцията не определя ясен срок, но считам, че най-подходящата дата за новите предсрочни парламентарини избори е 20 октомври. Това каза президентът Румен Радев по време на срещата си с новия служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева.

„В тази връзка вие следва да представите проект за състав и структура на служебния кабинет най-късно до 19 август, за да можем да се вместим в законовите изисквания. Искам да ви уверя, че в нейното изпълнение вие ще разчитате само на себе си. Вярвам, че натрупаният ваш богат административен опит ще ви помогне. Иска да благодаря и на служебния премиер Димитър Главчев за усилията, за постигнатите резултати и най-вече за това, че пое отговорност в един труден момент, когато всички останали кандидати от потенциалния списък отказаха”, каза още Радев.

Той благодари на Горица Грънчарова-Кожарева, че е приела поста.

„Ще сформирам кабинет, който да гарантира нормалното функциониране на държавата до съставянето на редовно правителство. Основната задача на служебния кабинет ще бъде организирането и провеждането на честни избори”, заяви Горица Грънчарова-Кожарева.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Калин Стоянов: МВР не носи отговорност за политическия провал на ППДБ

Подобни статии

Back to top button