BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Бойко Борисов: Искам споделена отговорност, близо 1 милион души са на воден режим

Предстоят избори. Искам да търсим споделена отговорност с другите политически партии.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който чертае нов план за водите в България на среща с депутата Николай Нанков, който е бивш министър на регионалното развитие и кметовете на Велико Търново и Свищов – Даниел Панов и Генчо Генчев.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че съставя Споразумение за споделена отговорност с политическите партии. Първа точка от него е питейната вода, втората – земеделието.

Близо милион души ще станат с режим на водата. Хайде за този 1 милион избиратели на всички партии да направим това, което ние предлагаме, каза Борисов, който след като начерта визията си за Околовръстното на София, днес рисува на картата на България планове за река Дунав.

Има места, където трябва да се направят язовири, трябва да се направи залесяване.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов информира, че водата намалява, а ВиК инфраструктурата е в окаяно състояние.

В четири населени места в Свищов има воден режим, както и в Павликени.

От своя страна кметът на Свищов Генчо Генчев отбеляза, че откакто т.нар. “Промяна” е поема управлението на държавата проблемите не са решени.

Бившият регионален министър и настоящ депутат Николай Нанков предупреди, че трябва да се вземат бързи и адекватни действия за водите.

Управлението на водите е голям проблем в момента. На първо място са водите за питейно и битово снабдяване. Не може ВиК, което продава водата на потребители да слага водомерите. Тоест, аз не нося кантар в магазина, за да си премеря сиренето, направи сравнението Нанков.

Очаквайте подробности.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ПП искат отмяна на забраната за ЛГБТ пропаганда в училищата

Подобни статии

Back to top button