BulletinПоследни новиниСвят

Най-възрастният мъж в света разказа за тайната си на дълголетие

Мъжът, признат за най-възрастния човек в света, разказа за тайната си на дълголетие, пише в. „Индипендънт“. Джон Тинисууд от Ливърпул отпразнува своя 112-ти рожден ден на 26 август 2024 г. През април той официално влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-старият жив човек. „Честно казано, не се чувствам по-различно. И не се чувствам на тази възраст. Това не ме вълнува. Сигурно затова доживях до такива години“, сподели чувствата си Тинисууд при получаването на титлата.

Роден годината, в която потъна „Титаник“, мъжът добави още, че не знае на какво точно се дължи дълголетието си. „Не мога да си спомня някакви специални тайни. В младостта си бях доста активен и ходех много. Дали това има нещо общо, не знам. Но за себе си не се различавам от другите. Не съм по-различен“, отбеляза дълголетникът. В крайна сметка Тинисууд определи късмета като тайната на дълголетието си.

Той казва, че няма никакви строги диетични правила, освен че всеки петък яде пържена риба и с чипс

По-рано беше съобщено, че на 117-годишна възраст е починала най-възрастната жена в света. Тя е живяла в Испания и е имала статута на най-възрастния жив човек.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Зеленски: Разширяваме зоната си на контрол в Курск

Подобни статии

Back to top button