BulletinБългарияНа ФокусПоследни новиниСпорт

Григор Димитров победи Новак Джокович

Григор Димитров и Новак Джокович сътвориха незабравимо шоу пред 12 500 зрители в “Арена София”. Двамата се изправиха един срещу друг в демонстративен двубой. Победата грабна българинът с 6-4, 2-6, 10-6, но това бе най-малкото, което интересуваше препълнената зала. Феновете, които изкупиха билетите само за 8 минути, в деня на тяхното пускане – 8 август, имаха удоволствието да се насладят на тенис от най-високо ниво. Не лисваха и забавни моменти, много усмивки по трибуните.

В залата можеше да бъдат забелязани доста ВИП персони – легендарните български футболисти Христо Стоичков и Димитър Бербатов, олимпийската шампионка в скока на височина Стефка Костадинова, треньорът на Григор Дани Валверду, кметът на София Васил Терзиев, бившата ни топ тенисистка Магдалена Малеева, сръбската поп фолк легенда Мирослав Ивич и много други. Естествено, Димитров бе подкрепян от своите родители – Димитър и Мария.

“Трябва да знаем каква е мечтата на нашите деца. Да ги предизвикаме да развият талантите си. Когато Григор беше на 3 години, го попитах какъв иска да стане, когато порасне. И той ми отговори – тенисист. Когато са малки, можете да разберете какво искат да постигнат вашите деца. Няма деца, които не са талантливи. Вярвайте, че те ще успеят”, разкри Мария Димитрова в студиото на bTV преди двубоя.

“Със сигурност променихме работата и начина на подготовка, но той си остава същото момче със същото сърце. Напълно мотивиран, един от най-добрите професионалисти в тура. Много е гладен за успехи, което улеснява и моята работа. Професионализмът му се увеличава – това е основната разлика. Очаквам с нетърпение турнирите, които ни предстоят до края на сезона”, заяви Валверду.

В минутите преди демонстративния двубой срещу Новак Джокович в София кортът в “Арена София” оживя. Теренът се превърна в огромен екран, на който бяха прожектирани впечатляващи анимации.

Под звуците на “Born To Be a Legend” на Manafest, OTTO BLUE, Liv Ash публиката се наслади на впечатляващото откриване. В анимацията се отличаваха и отделни послания – “Бъди този, който прави разликата”, “Правим промяната”, “Създаваме възможности”.

Последва любопитно представяне на двамата:

“Посрещнете момчето от Хасково, което ни кара да ставаме по нощите, да прегръщаме непознати от радостта и някой път да блъскаме маската от яд. Момчето което ни научи, че красотата може да се мери в бекхенди и което вкара името на България в устите на цял свят. И посрещнете сръбското момче-чудо, съседът, който спечели всичко в тениса, няколко пъти. Който извън тениса, който извън 800 милиарда купи, точки и тайбреци, показа, че отстояването на позиция също е спорт и той е №1 и в него. Дами и господа…Гришо и Ноле, Григор Димитров и Новак Джокович”, обяви говорителят в залата, а двамата тенисисти бяха посрещнати с бурни аплодисменти.

Първият пробив в мача дойде на сметката на Джокович след двойна грешка на Григор в третия гейм. Сърбинът започна мача в много добро настроение и развесели публиката няколко пъти с изказвания и отигравания.

Григор обаче успя да се реабилитира и да заиграе невероятен тенис, за да стигне до 4-3. До края на сета двамата показаха и много шоу елементи, а Джокович дори покани дете да поиграе вместо него. Димитров спечели частта с 6-4.

След третия гейм на втория сет Джокович предизвика опонента си да се преоблече пред публиката. Носителят на 24 титли от Големия шлем обаче този път бе доста по-концентриран и направи така, че празникът да не свърши в два сета, като спечели втория с 6-2.

Развръзката дойде в тайбрек до 10 точки, в който Григор се наложи с 10-6 точки, след като мачбола остави на един от подавачите.

Спектакълът не приключи с мача. Новак се раздаде и за публиката. Той поиска от диджея да му пусне любимата песен – “Луда по тебе” на Камелия. “Моля те бе, брато, само 30 секунди, 20…, 10…”, обърна се той към пулта, но така и не я чу от уредбата и запя сам, вдигайки отново на крака феновете.

Димитров пък обеща да плати сметката на афтър партито, както се бяха разбрали двамата по-рано.

За Григор следващото по план събитие е Лейвър Къп, където ще играе на мястото на отказалия се Рафаел Надал. За Джокович пък не е много ясно какви приоритети ще си начертае до края на 2024.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

България победи Северна Ирландия с 1:0

Подобни статии

Back to top button