BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Рекорден брой руснаци подкрепят прекратяването на войната

Почти половината (49%) от руските граждани биха подкрепили изтеглянето на руските войски и мирните преговори с Украйна без постигане на целите на т. нар. „СВО“, за които говори Владимир Путин. Това показват резултатите от телефонно проучване на Проект Chronicle и изследователската група Extreme Scan. Заслужава да се отбележи, че това е максималната цифра от началото на войната. Само 33% от анкетираните не биха подкрепили подобно решение. Преобладаващото мнозинство от анкетираните (63%) биха искали да сключат мирно споразумение между Москва и Киев през следващата година на базата на взаимни отстъпки.

Ако имат избор между мир и мобилизация, 49% биха предпочели мир, докато само 29% биха подкрепили нова вълна на мобилизация. 32% от участниците в проучването са готови да воюват, 30% биха отказали да сключат договор с руското министерство на отбраната.

Изследването е проведено от 10 до 17 септември и е обхванало 800 души, избрани чрез стратифицирана случайна извадка. Според изследователите границата на грешка за резултатите е 3,45% с 95% ниво на сигурност.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Българска фирма продала взривяващите се пейджъри на Хизбула, собственикът е в неизвестност

Подобни статии

Back to top button