На ФокусПоследни новиниСвят

Ураганът “Милтън” връхлетя Флорида, стотици хиляди са без ток

С приближаването на “Милтън” вече над 250 000 души във американския щат Флорида вече са без ток. Животозастрашаващият ураган все още не е достигнал сушата към този момент, но над 250 000 клиенти на компания, отговорна за електроснабдяването в щата, вече са без електричество. Това сочи справка на сайта poweroutage.us, цитирана от CNN.

Ураганът Милтън в момента е буря от категория 3. Очаква се стихията да достигне сушата късно вечерта в сряда или рано сутринта в четвъртък в района на Тампа, Флорида. Синоптиците предупреждават, че Милтън може да предизвика опустошителни бури с наводнения. Броят на торнадата непрекъснато се покачва, докато “външните ленти” на урагана удрят близо до Тампа. Към този момент сигналите за торнадо са 18.

В редица окръзи в щата властите предупредиха, че заради изключително влошените атмосферните условия, нямат никакъв вариант да се отзоват на обаждания на спешния телефон към този час. 

Близо 7,3 милиона жители на Флорида живеят в 15 окръга със задължителна заповед за евакуация. Но служителите продължаваха и в последните часове да молят решилите да останат на място хора да напуснат крайбрежните райони: “Трябва да ни помогнете, като се евакуирате”, умоляваше настоятелно началникът на пожарно-спасителната служба на Тампа в сряда сутринта, добавяйки: “Никога не съм виждал нещо от такъв мащаб”.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Планът на Зеленски е под въпрос, Байдън се оттегли от срещата в Рамщайн

Подобни статии

Back to top button