BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Украйна унищожи база за съхранение на дронове дълбоко в Русия

Украйна съобщи, че нейните сили са унищожили военен обект, в който са се съхранявали стотици бойни дронове в южния Краснодарски край на Русия.

Видеоклипове в социалните мрежи, за които се твърди, че са направени в региона, показват голямо огнено кълбо, изригнало в нощното небе, и взрив.

Украинските военни съобщиха в Telegram, че са „атакували база за съхранение на дронове „Шахед“ близо до Октябрски в Краснодарския край на Русия… там се съхраняват около 400 бойни дрона“.

„Унищожаването на базата за съхранение на дронове „Шахед“ значително ще намали възможностите на руските окупатори да тероризират цивилното население в украинските градове и села“, се казва още в съобщението.

Краснодарският край се намира на изток от анексирания от Русия Кримски полуостров на Черно море, на около 150 км от контролираните от Украйна райони на фронтовата линия.

„Шахед“ е разработен от Иран дрон камикадзе, който Москва използва широко по време на продължилата две години и половина инвазия в Украйна.

Русия не коментира веднага доклада на украинската армия.

Местните власти в Краснодарския край съобщиха, че в Октябърски е избухнал „пожар в склад“, който се е разпрострял на площ от около 800 квадратни метра.

„По предварителни данни няма жертви“, заяви оперативният щаб на Краснодарския край в Telegram.

Екипи на пожарната са били изпратени да се справят с пожара, а околният район е бил отцепен, тъй като се е запалила част от близката растителност, се казва в съобщението.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Планът на Зеленски е под въпрос, Байдън се оттегли от срещата в Рамщайн

Подобни статии

Back to top button