БългарияНа ФокусПоследни новини

Бойко Борисов: Флашките са манипулирани, гласувайте на харти

“Гласувайте на хартия! Машините частни, складът частен, всичко частно. Държавата не е имала пари да си закара машините в държавен склад, в едно военно поделение ще ги закарат, ще направят стелажи в една казарма и ще ги държат там. Полицията гледала кой влиза, представям си… Не се знае кой пипа.” Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в Разград и обясни, че го е решил, след като изслушал срещата при президента Румен Радев, който покани на разговор всички институции, заети с организацията на вота.

“Гледах съвета при Радев и на нито един въпрос, който да ми даде сигурност, не получих отговор. Млъкнаха по темата с машините”, подчерта Борисов. Той призова своите да гледат как се попълват протоколите където има машини и да снимат крайния протокол, за да може, ако има обжалване на изборите да се покаже, че флашките на машините са били манипулирани.

“Обраха ви. Милиарди ви взеха от джобовете. А този грабеж си остана ненаказан”, каза още бившият премиер. И добави: “За седми път говорим на хората за дефицит. Асен Василев правилно казва, че са се вдигнали доходите, само че при нас ако са били 10%, инфлацията е била около нулата и с тях сте имали покупателна способност. Сега реално имаш по-голяма заплата, а купуваш по-малко. Вдигнаха се цените на бензина и нафтата с един лев, обраха ви, както кардарашите обират хората. Милиарди ви взеха от джобовете на всеки един, а този грабеж остана ненаказан”, уточни Борисов.

По темата за Плана за възстановяване той коментира, че след загубите, които претърпя Европа от COVID кризата, лидерите са решили да изтеглят заем и да го раздадат на държавите-членки по проекти да си възстановят потъналите икономики.

“Всички държави го направиха и забравиха, а ние още говорим за ПВУ, той изтича, срокът е 2026 г., хората се чудят какво става. При нас еврофондовете бяха с 99,3% усвояване”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

“От три кризи сме ви вадили по най-добрия начин. Сега дойде политическа, която се оказа най-тежка, заради омразата. От тази криза може да се изведем с политически разум, с всички мерки, които изброихме и всеки да си изпълни обещанията”, каза още Борисов.

“Оптимизъм може да има. Ако Господ не е българин, ще ни е трудно”, каза още Борисов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Над 1,6 млн. пенсионери няма да бъдат преследвани за дългове

Подобни статии

Back to top button