BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Отварянето на възела на “Опълченска” и “Сливница” се отлага за неопределено време

За неопределено време се отлага отварянето на столичното кръстовище на улиците “Опълченска” и “Сливница” в София.

То трябваше да бъде отворено в неделя сутрин, но се оказа, че новината за пускането на движението там, която сам кметът Васил Терзиев оповести, е недоразумение.

От общината твърдят, че журналистите масово не са разбрали кмета Терзиев при брифинга му след извънредното заседание на СОС на 17 октомври, което трябваше да го изслуша по темата със задръстванията в София. Заседанието се провали поради липса на кворум, а по повод задръстванията Терзиев обяви, че на 20 октомври ще бъде отворено движението през три кръстовища – на булевардите “Опълченска” и “Сливница”, на булевард “България” и Околовръстното, както и на булевард “Тодор Каблешков”. Кръстовището на “Тодор Каблешков” и “Черни връх” вече е отворено, а това на детелината на бул. “България” бе отворено в неделя сутрин въпреки възраженията на АПИ.

Оказа се, че в брифинга си Терзиев е посочил третото кръстовище – на “Опълченска” и “Сливница”, като следващо предстоящо отваряне, но конкретна дата нямало.

Срокът за завършването на кръстовището беше до 13 септември, а огромното забавяне ще остане без последствия за изпълнителя, тъй като е било по обективни причини – в района била открита неизвестна инженерна инфраструктура, освен това имало нужда от технологично време за набиране на здравина на бетона. Разширяването на “Опълченска” се извършва от консорциум с водеща компания “Трейс груп”, а стойността на договора е близо 12,2 млн. лв. без ДДС. Контрактът предвиждаше строителството да се извърши за до 225 календарни дни след откриването на строителната площадка.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Борисов: Никой освен ГЕРБ-СДС не иска правителство

Подобни статии

Back to top button