МненияНа ФокусПоследни новини

Слави Трифонов с унищожително писмо към bTV заради Цънцърова

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов написа гневно писмо до директорите на bTV, в което критикува поведението на водещата на сутрешния блок Мария Цънцарова. 

“Поведението на Вашата служителка Цънцарова е абсолютно неприемливо за мен, въобще не е подчинено на професионализъм, а е тенденциозно, махленско, унизително и ми внушава дребнавост и липса на почтеност и уважение. Фактът, че тя и този, който седи до нея, си позволяват да се държат така с някои от гостите си, е приемливо за Вас, за някои от гостите Ви пък е неприемливо. За мен подобно поведение е неприемливо и аз слагам край на гостуването на мои хора при Цънцарова и нейния партньор, на който непрекъснато му забравям името. Вярвам, че съм бил повече от ясен”, пише Трифонов. 

“Прекрасно разбирам факта, че bTV е частна телевизия и Вие имате абсолютното право да изразявате публично Вашите пристрастия, симпатия и да изразявате, както личната позиция на водещите на БТВ, така и позицията на мениджмънта на bTV. Това е абсолютен факт и е Ваше право. Както и прекрасно разбирам смисъла на свободата на словото и съм абсолютно за това, човек да може да се изразява свободно публично, особено, ако е журналист. Но, разбира се, съществуват и състояния като достойнство, чест, уважение, професионализъм, също и логика. И нека не се правим, че аз не съм работил за bTV 19 години, не съм направил над 5 хил. предавания и не съм донесъл на телевизията огромен брой зрители, авторитет, зрителски интерес и най-вече пари”, уточнява Трифонов. 

Преди дни критики към Цънцарова отправи и Костадин Костадинов от “Възраждане”. Той обвини водещата в тенденциозност, разнасяне на неверни твърдения и изопачаване на истината. Лидерът на формацията бе помолен да се извини в национален ефир на журналистката, но той отказа да го стори. 

“За кое да се извиня? За това, че казвам истината?”, отхвърли призива на водещия на “120 минути” по bTV Светослав Иванов да се извини публично на Мария Цънцарова.

Подобни статии

Back to top button