Ангел Джамбазки: Партията ДПС е противоконституционна
Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки: Партията ДПС е противоконституционна

ДПС е противоконституционна политическа сила. Това заяви в интервю за Нова телевизия евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Той бе категоричен, че позицията на партията му по въпроса никога не се е променяла. 

 

„Ние винаги сме имали абсолютно последователна позиция по отношение на ДПС. Тази политическа сила е противоконституционна. Тези, които сега протестират срещу ДПС, свиваха гнусливо устни и твърдяха, че ние сме хора, които не разбират либералния характер на тази партия”, обясни евродепутатът.

 

Той напомни и „историческото споразумение”, сключено между представители на сегашната партия „Демократична България” и ДПС.

 

„Те пиха кафе заедно и това беше исторически компромис. Тогава лидер на ДПС бе Лютви Местан”.

 

Той коментира и протестите и отношението към премира Бойко Борисов. 

 

„Всяко едно правителство трябва да бъде винаги готово да подаде оставка, ако има причина за нея. Причините това правителство да не го прави са много. Голяма част от протестиращите меко казано не харесват Бойко Борисов. Oпитът му да им се хареса е политическа грешка”.

 

Той обясни, че разговорът между коалиционните партньори не е нарушен.

 

„Г-н Борисов се извини, че не бе предупредил Валери Симеонов за поисканите оставки на министри от кабинета”, заяви Джамбазки.

 

Евродепутатът коментира и студения резерв. „Винаги сме имали своята позиция против него. Времето му дойде. Най-сетне ГЕРБ разбраха, че не трябва да се правят компромиси с ДПС”.

 

Джамбазки изрази мнение, че позицията на Американското посолство относно ситуацията в страната се отнася много повече към газопреносните мрежи, отколкото към върховенството на закона. „Това е техен геополитически интерес и те си го следват. По-скоро казаха, че не искат да се строи една от тръбите, а да се построи другата”, посочи той.

 

„Аз не виждам друга възможна политическа конфигурация, която да има нашите идеи. Не мога да си представя управление с БСП или ДПС. Няма как да се случи”, каза евродепутатът. Той добави още, че „коментарите по отношение на съдебната власт не са работа на политици”.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК