You are currently viewing Арестуваха бившия кандидат за депутат на НФСБ, заловен да отглежда марихуана
снимка: МВР, архив

Арестуваха бившия кандидат за депутат на НФСБ, заловен да отглежда марихуана

Арестуваха вече бившия кандидат за депутат Валентин Велев, който беше заловен да отглежда марихуана в парк. Това стана ясно от съобщение на Софийската градска прокуратура. Велев е бил извикан, за да му бъдат предявени обвиненията след като имунитетът му като кандидат за депутат беше снет. 

 

„След проведено разследване и въз основа на събраните доказателства главният прокурор на Република България внесе в Централната избирателна комисия (ЦИК) мотивирано искане за привличане като обвиняем и за задържане на В.В. След решение на ЦИК наблюдаващият прокурор в СГП състави постановление за привличане на В.В. като обвиняем за престъпления по чл. 354а, ал. 1, изр. 1 от НК и по чл. 354в, ал. 1 от НК и постанови задържането му за срок до 72 часа“, съобщават от СГП.

 

Досъдебното производство по случая е образувано на 04.11.2021 г. След събиране на всички необходими доказателства е установено, че на 04.11.2021 г. в гр. Сливен В.В. без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП) е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества от рода на конопа с общо тегло 1611.03 грама и на обща стойност 9666.18 лева и е отглеждал общо 23 броя растения от рода на конопа в нарушение на установените в ЗКНВП правила.

 

Наблюдаващият прокурор в СГП предяви постановлението за привличане в качеството на обвиняем на В.В. в присъствието на служебно назначен защитник, като им даде възможност да се запознаят с пълното му съдържание.

 

 

При разпита обвиняемият се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК