БългарияПоследни новини

Арестуваха чичо и племенник за сводничество и пране на пари

Двама мъже са задържани за сводничество и пране на пари при специализирана полицейска операция в Разград, под ръководството на Окръжната и Районната прокуратура.

Претърсени са шест адреса в Разград, Хасково и Силистра във връзка с досъдебно производство за склоняване към проституция и следствено дело за пране на пари. 

Намерени и иззети са близо 700 грама златни накити, парични средства в евро и лева, придобити по незаконен път и други веществени доказателства. Задържани са двама мъже – на 43 и на 21 години от силистренското  село Бабук. 

В хода на разследването са събрани данни, че мъжете са извършвали престъпната си дейност на територията на страната и в три държави – членки на ЕС, допълват от Областната дирекция на МВР в Разград.

В ареста с постановление на наблюдаващия делото прокурор от Районната прокуратура са 43-годишният мъж и племенникът му на 21 години. Срещу двамата е образувано и дело за пране на пари, което се води в Окръжната прокуратура в Разград.

Престъпната дейност на двамата обвиняеми е наблюдавана от разследващите четири месеца. Вътрешният трафик на жени с цел сексуална експлоатация, както и набирането и склоняването им към развратни действия е продължила от началото на годината до 14 август.

Тогава под ръководството на Районната прокуратура в Разград се е пристъпило по неотложност към реализация на разработката. 

Всеки от двамата мъже работел с по две жени, които били използвани за развратни действия. Клиентите били набирани чрез обяви в интернет сайтове. В Разград и Хасково сводниците наели квартири, където се помещавали жените, набрани и склонени да проституират.

Имало ценоразпис за различните видове сексуални услуги. За един час се плащало около 120 лева, нестандартните желания се таксували доста по-скъпо. За редовни клиенти имало отстъпки.

Двамата мъже са задържани за 72 часа, но прокуратурата ще поиска да останат за постоянно в ареста.

Конфискуваха над 120 хил. евро фалшиви пари

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button