You are currently viewing Арестуваха мъжа, който блъсна и уби учителка във Враца, а след това избяга в чужбина
снимка: Архив

Арестуваха мъжа, който блъсна и уби учителка във Враца, а след това избяга в чужбина

Шофьорът, който на 24 ноември блъсна и уби 57-годишна учителка на централен врачански булевард, е задържан и му е повдигнато обвинение, съобщиха от пресцентъра на Софийската апелативна прокуратура.

 

Инцидентът стана около 17.30 ч. на бул. „Васил Кънчов“ във Враца. 57-годишната Цветана Цекова, уважаван начален учител в СУ „Васил Кънчов“, е пресичала неправилно на място, където няма пешеходна пътека. След удара, при който тялото й е изхвърлено на над 20 метра, водачът на лекия автомобил „Ауди“ дори не спира, а продължава движението си и се укрива.

 

Три дни по-късно врачански полицаи откриха колата в землището на село Нефела. Тогава бе установено, че тя е собственост на мъж от селото, но зад волана е бил 23-годишен негов съселянин – Дейвид Д. Той обаче напуснал България още след катастрофата.

 

От прокуратурата не уточняват кога и къде е арестуван виновният водач, но допълват, че ще поискат от съда да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, тъй като към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства.

 

Предвиденото наказание по това обвинение е „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК