БългарияНа Фокус

Арестуваха митничарка при спецакция в Севлиево

Полиция и жандармерия блокираха Севлиево заради спецакция. Действията им са по текущо разследване под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, потвърдиха от държавното обвинение.

По неофициална информация, има задържани, след които е и директорът на митническото бюро в Севлиево, съобщи „Труд„. По-късно тази информация бе потвърдена официално от прокуратурата.

Разбита е престъпна група, която се е занимавала с контрабанда на акцизни стоки. Всички подстъпи към Севлиево са блокирани от униформени. 

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че началникът на митническото бюро е извършила престъпление по служба, изразяващо се в превишаване на властта с цел да набави за сина си имотна облага.

В качеството си на длъжностно лице тя се е обаждала на колеги от митническия пункт в Горна Оряховица и е настоявала от тяхна страна да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на дружество, собственост на сина й.

Отделно от това са събрани доказателства, че началникът на Митническото бюро в Севлиево е помогнала на лице, което е държало в дома си акцизни стоки без бандерол, да избегне наказателно преследване, като го е предупредила за предстояща проверка от органите на митницата.

Към момента са задържани три лица, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения. Това са началникът на Митическо бюро Севлиево, нейният син и лицето, спрямо когото тя е спомогнала да бъде осуетено наказателно преследване.

Събират се доказателства за виновността и на други лица.

Извършени са претърсвания в офиси и имоти. Иззети са множество документи и компютри.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

17 арестувани при акцията за трафик на мигранти

Подобни статии

Back to top button