You are currently viewing Арестуваха мними полицаи след опит за отвличане на хазартен бос във Враца
снимка: Unsplash

Арестуваха мними полицаи след опит за отвличане на хазартен бос във Враца

Мними полицаи бяха задържани при акция на МВР във Враца. Те се престорили на служители на реда и опитали да отвлекат местен хазартен бос.

 

Операцията е проведена от криминалисти на ГДГП и ОДМВР-Враца, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Враца

 

В резултат на активни оперативни действия и осъществена координация са установени двама от нападателите на 49- годишен врачанин.

 

Досъдебното производство по случая е било образувано в деня на получен сигнал за нападение на телефон 112.

Вечерта на 20.07.2021 г., на ул. „Димитраки Хаджитошев“ в гр. Враца, мъжът бил спрян от четирима маскирани, представили се за служители от състава на Министерството на вътрешните работи. Те му нанесли електрошоков удара в областта на гърдите, а по- нататъшните им намерения били осуетени поради намеса на свидетел на случващото се.

 

Незабавно след сигнала стартирали опретивните действия, в рамките на които били събрани доказателства за самоличността на двама от нападателите – на 30 и 27 години.

 

Извършени са претърсвания на няколко адреса в различни градове на страната. Иззети са вещи, относими към предмета на делото. Назначени са експертизи.

 

Днес, с постановление на наблюдаващия прокурор,в обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата. Те са привлечени към наказателна отговорност за опит за отвличане. Извършеното от тях деяние е квалифицирано по чл. 142, ал. 2, т. 1, 2 и 6, вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

 

Продължават активни действия по установяване самоличността на останалите лица, съпричастни към извършеното престъпление.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК