БългарияНа ФокусПоследни новини

Арестуваха студенти по медицина в Родопите, помислили ги за мигранти

Задържани по погрешка – граждански арест приключил по необичаен начин. Чуждестранни студенти по медицина бяха объркани с нелегални мигранти и задържани от притеснени жители на родопското село Храбрино.

Жителите в някогашното партизанско село все още имат будна съвест. Те забелязали в неделя по обяд
подозрителни чужденци.

„Казаха, че били избягали от някакъв лагер – партизански лагер. Партизанско село сме, бягат тук“, обяснява
възрастна жена от Храбрино пред bTV. „Отидоха горе до завоя и се върнаха. Казали им тук надолу да вървят и те тръгнали по улицата надолу. Брадати някакви, като партизани“, твърди Копринка Караджова от селото.

„Тука на моста бяха – ходят надолу-нагоре, ама, не можах да видя накъде отидоха. Някъде в оная вилна зона са ходили. Обикалят, приятел, крадат всичко, чувате ли ме?! Много е напечено положението в България“, споделя Асен Хаджиев.

Според местните непознатите мъже излезли от гората и изглеждали дезориентирани. Затова те решили бързо да ги неутрализират.

„Задържахме ги до идването на полицията – да може полицаите да извършат проверката. Не, не говореха
български. Вървяха пеш. Полицията беше вече уведомена. Просто се наложи да ги спрем, докато дойдат и ги проверят“, обяснява по телефона участник в гражданския арест, който е пожелал анонимност.

След случая от МВР напомниха. „Полицията винаги адмирира бързото и своевременно подаване на сигнали, когато хората станат очевидци на закононарушения или престъпления, но такъв начин на действие хората сами да предприемат мерки срещу други лица, не е приемлив, защото в случая се оказва, че това са група млади хора, които са тръгнали на туристическа обиколка в региона“, допълни Влахкинова.

Когато разбраха, че са задържали студенти по медицина, а не нелегални мигранти, авторите на гражданския арест пожелаха да запазят анонимност и се оправдаха с необичайния външен вид на планинарите.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК

За още новини от България кликнете ТУК

ИТН искат референдум да може да се провежда със 140 хил. гласа

Подобни статии

Back to top button