You are currently viewing Асен Балтов писал сигнал до ДАНС срещу свои колеги, организирали протести срещу него (СНИМКИ)
снимка: Официален профил във Фейсбук

Асен Балтов писал сигнал до ДАНС срещу свои колеги, организирали протести срещу него (СНИМКИ)

Сигнал на бившия директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов до ДАНС публикува сайтът e-zdravey.com. В сигнала Балтов, който преди дни беше уволнен и като лекар от лечебното заведение, се оплаква от свои колеги, които организирали протести срещу него през 2021 г. 

 

В писмото си до ДАНС проф. Балтов определя действията на колегите си като подривни и настоява за предприемане на действия по компетентност.

 

Асен Балтов, писмо, ДАНС
снимка: e-zdravey.com.

 

Асен Балтов, писмо, ДАНС
снимка: e-zdravey.com

 

В края на писмото се вижда електронният подпис на настоящия директор на „Пирогов“ Иван Поромански, поставен на 1 септември тази година. От това става ясно, че той има достъп до изпратеното писмо от неговия предшественик.

 

Изданието припомня, че първият протест на служителите на „Пирогов“ беше на 5 декември 2017 г. Тогава те поискаха оставката на директора проф. Асен Балтов.

 

На следващия ден, 6 декември, по време на втория протест, недоволстващите представиха и мотивите си за исканата оставка. Припомняме тези мотиви без редакторска намеса:

1. Стихийни и необмислени действия и Заповеди на изпълнителния директор, нарушаващи естествения ритъм, влошаващи работната обстановка, което очаквано води до изчерпващото се търпение на персонала. Визираме „Структурни промени“, които се изразяват в промяна на абревиатурата от клиники в отделения, която от своя страна изисква поставяне при шестмесечен изпитателен срок на работа на лекари с доказани професионални качества. Подобно действие преди всичко е подчинено на личностни взаимоотношения и неприемливи опити за реваншизъм с цел отърваване от „неудобните“.

2. Скандални назначения и неоправдано раздуване на административни длъжности с високи трудови възнаграждения за сметка на медицински служители, свързани пряко с лечебния процес. (пример от последните дни: назначаване на зам. директор по административна дейност – началника на кабинета на служебния министър Илко Семерджиев, когато в същото време болницата разполага с Директор Дирекция административни дейности).

3. Некомпетентно управление с уклончиви мениджърски похвати на болницата, отразено в прогресиращо лошите финансови резултати за последните осем месеца от управлението на проф. Балтов.

4. Лоша/изцяло липсваща кадрова политика в посока задържане и мотивация на лекари специалисти, хабилитирани лица и специалисти по здравни грижи.

5. Прилагането на недобри медицински практики води до страх и демотивация сред персонала в и без това напрегнатото ежедневие, нарушават се основни принципи на работа по стандарти с последващо недоверие от страна на пациентите и намаляване на техният приток към болницата.

7. Ежедневни са опитите за системно нарушаване на трудово-правни разпоредби, касаещи трудово-правни отношения със служителите.

8. Създаване на изключително голямо напрежение сред лекарите-специализанти, заради изготвяне на месечен график с дежурства не в клиниките за специализация, а на входа на Болницата, което е унизително и е сериозна предпоставка за загуба на млади кадри. Считаме тази ситуация за недопустима.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК