BulletinПоследни новиниСвят

Атака на украински дрон срещу Московска област

Около пет часа сутринта в събота, 7 октомври, кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че през нощта атаката на дрон срещу руската столица е била отблъсната.

„Силите за противовъздушна отбрана в градския район Истра (в северозападната част на Московска област – УНИАН) отблъснаха атака на дрон, който летеше към Москва. По предварителни данни, няма разрушения или жертви при падането на отломките. На мястото работят специалисти от службите за спешна помощ“, каза кметът на Москва, цитиран от украинската агенция УНИАН.

Telegram-каналът Mash отбелязва, че едновременно с предполагаемата атака е обявен планът „Ковьор“ („Килим“) на столичните летища. Най-малко девет полета бяха пренасрочени на летище Внуково, а други два бяха отменени. Освен това осем самолета закъсняха при излитането си в Домодедово и Шереметиево. По-късно планът Килим скоро отпадна и въздушното пространство над летищата беше отворено отново.

Руската столица и столичният регион са били атакувани от дронове няколко пъти в хода на пълномащабната война, според изявления на руските власти, припомня УНИАН. По-специално, през август Москва и Московска област бяха атакувани от дронове и след това те „влетяха“ в кулата на Москва Сити. В началото на септември бе съобщено за свалянето на дронове, за които се твърди, че летяли към Москва. Анализаторите отбелязват, че след атаките срещу Крим и Москва настроението на руските елити се е променило.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Флотът на Путин беше сразен: Украйна печели битката в Черно море

Подобни статии

Back to top button