You are currently viewing Адвокатка от Враца и дъщеря й заловени за измами с възрастни хора и фалшификации (СНИМКИ)

Адвокатка от Враца и дъщеря й заловени за измами с възрастни хора и фалшификации (СНИМКИ)

Адвокатка от Враца, нейната дъщеря и двама криминално проявни мъже са в центъра на организирана престъпна група, занимавала се с измами за настаняване на възрастни хора в домове за грижи, фалшификации на документи и други престъпления. Това стана ясно от брифинг на говорителя на главния прокурор Сийка Милева днес. 

 

Предполагаемите извършители на престъпленията били заловени при акция на 5 март в града. 

 

адвокатка, фалшификации, документи, ОПГ, Враца

 

„Единият участник от групата се преобразявал в различни роли – на студент, директор на старчески дом, преподавател в университет, асистент, прокурор. Участниците в групата казвали на пострадалите лица, че могат да уредят всякакви услуги и съответно искали пари за тези слуги, които никога не извършвали“, заяви прокурор Милева.

 

адвокатка, фалшификации, документи, ОПГ, Враца

 

При претърсванията в апартаментите на участниците в групата са открити множество печати на всякакви институции, нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, множество оръжия и боеприпаси, наркотично вещества готови за разпространение самоделно взривно устройство, съдържащо 400 грама тротил с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно управление.

 

адвокатка, фалшификации, документи, ОПГ, Враца

 

Открита е и цифрова фреза, предназначена за производство на монети от един български лев.

 

 

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК