БългарияНа ФокусПоследни новини

Балабанов: ИТН ще бъде опозиция на ГЕРБ и ПП

“Ротационният принцип е връткане в посока личния интерес, и е притивоконституционно. Ние ще бъдем опозиция на коалицията между първите две сили”. Това заяви пред БГНЕС Станислав Балабанов от ИТН.

Той обясни, че след 9 месеца при ротацията не просто министър – председателят ще подаде оставка и другият ще бъде избран.

“Давайки оставка, трябва да падне цялото правителство, след което отново да се връчи първия мандат за кабинет, да вземем за пример Мария Габриел, ако тя е кандидатът, то трябва да видим кои са проектоминистрите, и какво ще се случи. Изобщо, ПП-ДБ предадоха избирателите си”, заяви още Балабанов.

“Правителство трябва да има, но идеята ни е да има правителство от експерти – да се постигне такава договорка между повечето политически формации, че те да излъчат експертен кабинет било то с първия, втория или третия мандат”, подчерта още депутатът от ИТН. Относно законодателните програми, които ще се предложат от ГЕРБ и ПП и дали може да се разчита на подкрепа от ИТН, Балабанов уточни, че ако те са изпълнени със съдържание, ще подкрепят тези политики.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Борислав Гуцанов: Споразумението за кабинета Габриел-Денков е предателство!

Подобни статии

Back to top button