10 признака, които показват, че си ИСТИНСКИ българин

10 признака, които показват, че си ИСТИНСКИ българин

Макар чужденците да смятат, че всички балкански народи са еднакви, това далеч не е така – всички си имаме своите специфични качества и нрави!
Мнозина от нашите сънародници дори се срамуват от тези стереотипи, но за добро или лошо, те са част от нас и няма как да си истински българин без да притежаваш поне едно такова качество!

 

Обичаме розите по странен начин
Просто защото сме най-добрите в отглеждането им. Няма по хубаво розово масло от българското и това е абсолютен факт.

 

Вярваме, че всеки успял човек е схемаджия
Няма как някой да е успял с много труд и мисъл. НЯМА! Той задължително трябва да е политическа „калинка“, крадец, схемаджия, наркотрафикант или нещо друго. За сметка на това редовно ни мързи да поработим повечко и цялата ни надежда за богат живот идва от лотарията, където всяка седмица пробваме всякакви комбинации свързани с рожденни дни.

 

Ние сме горди от историята си
И има защо! Историята ни е изпълнена със славни моменти и велики личности. Няма българин, които да не може да разкаже за човек от рода му, който е участвал поне в една велика битка.

 

За нас правилата на математиката не важат
Работиш за 1000 лв на месец, наема е 700, караш немска кола за 20,000 лв и телефон за 2,000 лв. Как? Просто как?

 

Виждаме политиците, като най-лошите същества
Който и да дойде на власт, каквото и да направи той е по черен от дявола. Точка по въпроса. Естествено, тясно е свързан с точка №2 от нашата листа.

 

Свещенните дати са 15-ти, 30-ти и 8-ми
Тогава повечето от нас получават месечната си заплата и няма по благ ден от месеца. Естествено, ако заплатата се забави дори с ден настъпва пред военно положение в офиса.

„ОПА“ е универсалното извинение.
Опа, счупих нещо. Опа, блъснах те с колата. Опа, спах с жена ти. Има ли опа – извинението трябва да бъде прието.

 

Пътуването гратис
Да речем, че системата е изключително глупава и за 1 спирка няма смисъл да плащаш 1.60 в столицата, а каква е причината да не платиш 1,60 за да пътуваш от единия край на града до другия? Е, как каква? Да не си балък да плащаш. Скивай’ кви са гадни тея рейсове и без това.

 

Оправданията
Няма нещо, за което един истински нашенец да не може да се оправдае и винаги някой друг е виновен. Особено личи при спортистите, там просто изречение от сорта на „Опонента ми беше по-добър, ще тренирам по-здраво следващия път.“ – НЯМА! За сметка на това съдията, звездите, 3-те литра уиски в столична кръчма преди мача и липсата на предсказание от баба Ванга са виновниците за провала.  Ами ти, читателю, истински българин ли си?

За още интересни статии ни последвайте във Facebook

Може да погледнете и категорията ни ЛЮБОПИТНО