Българка в Гърция с опасност за живота след побой от най сънародник

Българка в Гърция с опасност за живота след побой от най сънародник

Българка беше пребита жестоко от наш сънародник с фалшива самоличност в Гърция, пише Нова телевизия. Жената е приета в болница с много тежки наранявания и с опасност за живота.

 

Нападателят е арестуван. Задържан е многократно. Имал е три фалшиви фамилии и шест различни собствени имена. Лежал е в психиатрична клиника в Атина. Излязъл е от гръцки затвор през април миналата година. Там също е бил с фалшива самоличност.

 

„Аз получих информация от малтретирана българка. Тя беше жестоко пребита и порязана, в изключително тежко състояние и с опасност за живота. Оттам започна да се разплита историята. Тогава стана ясно, че самоличността на този българин, който се представя като Георги Георгиев, не е истинска. След публикации в български медии се получи обаждане от реалния Георги, който каза, че това не е той”. Това обясни кореспондентът на Нова ТВ в Гърция Бойка Атанасова.

 

Мъжът, представящ се с фалшива самоличност, е задържан многократно с три различни фамилии, с шест различни собствени имена.

 

„Излязъл е от затвор в Гърция и е лежал в психиатрична клиника, с прокурорско нареждане. Имаме информация, че се издирва и в Италия”, добави Атанасова.

 

„Когато се прибирах в дома си, срещнах въпросния мъж – Георги Георгиев. Той ме бутна много жестоко по стълбите. Единственото, което помня е, че ме удари с тухла по главата, нищо повече. Познавам го, той живее на мястото, на което и аз. Единственото, което знаем за него е, че се казва Георги и е от София”, разказа пострадалата.

 

„Все още съм с гипсирана ръка и не мога да ходя на работа. Бях 15 дни в болница. За този човек нямах никаква информация цял месец. Главният прокурор, който се зае със случая, изчакваше информация от българското посолство”, добави пострадалата жена.

 

„Българското посолство все още не е уведомено от гръцките власти за случая. Недопустимо е в мисията в Атина, в град, където има толкова много висок престъпен контингент, да няма представител на министерството на вътрешните работи”, каза още Атанасова.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК