Последни новиниСвят

Бедствено положение в три щата заради урагана Дориан

Ураганът Дориан удари с пълна сила Бахамските острови вчера вечерта и решително се насочва към САЩ. Скоростта на ветровете, с които стихията настъпва, е над 285 км/ч, а щетите са опустошителни.

Това е най-мощната буря, достигала Бахамите, откакто се води статистика.


В ти американски щата бе обявено бествено положение заради урагана – във Флорида, Джорджия и Южна Каролина. В Северна Каролина властите въщо следят събитията с повишено внимание.

В тези щати бе наредена и задължителна евакуация за гражданите като предпазна мярка.

Губернаторът на Флорида Рон Де Сантис обяви евакуация от повечето крайбрежни райони. Задължителни заповеди са издадени за девет района в щат Флорида – всички крайбрежни окръзи, с изключение на двата най-южни.


 

В окръзите Свети Йоан, Индиан ривър и Дювал евакуацията ще започне в 8:00 часа  местно време в понеделник, а в Лусие, Бревард, Палм Бийч, Насау и Мартин извеждането на хората вече започна, съобщава БГНЕС.

За да улесни евакуацията, губернаторът нареди да спре събирането на пътни такси по някои от държавните главни пътища.

На жителите на шест крайбрежни окръга на щата Джорджия също им бе наредено да се евакуират заради приближаването на урагана, съобщава БТА. По-рано същото решение взеха и властите на щата Южна Каролина.

Дориан е ураган от най-високата, пета степен. Ветровете в бурята са с постоянна скорост от над 280 километра в час. Засега не е ясно дали има загинали. Много къщи са разрушени. Дориан продължава бавно да се движи на запад.

ЖЕСТОКО ОТНОШЕНИЕ: Мъж влачи куче с колата си

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

 

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button