БългарияНа ФокусПоследни новини

Бейби бум в „Майчин дом“: 23 бебета се родиха за денонощие

Бейби бум в „Майчин дом“ на 1 март – за ден се родиха 23 бебета. За сравнение – на 29 февруари те са били само 10. За лекарите случилото се вчера е своеобразен рекорд, защото средно на ден в най-голямата АГ болница у нас се раждат по 9 бебета, предаде БНТ

23 бебета за 24 часа в „Майчин дом“ не са се раждали от години, разказва акушерката Елена Тошева, която вече 48 години се грижи за новородените.

„Допреди 20 години имаше такива случаи много. Но в последните години няма“.

На първи март със секцио са се родили 10, а по по естествен път – 13 бебета. Сред тях и две двойки близнаци.

Такова дежурство е тежко, защото има интензивна работа както с нормалните раждания, така и с цезаровите сечения. Има и немалка спешност. Няма планово при нормалните раждания. Наистина огромен успех и двете двойки близначета са се родили нормално, а не с цезарово сечение. 4 живи и здрави момченца. Майките са добре – щастливи“, разказва д-р Ирена Шикова – акушер-гинеколог, СБАЛАГ „Майчин дом“.

Щастлива е и 20-годишната Никол Маринова, която на първи март за първи път е прегърнала първородната си дъщеря Киара.

„На 10 март трябваше да се роди, но вървеше по-големичка и затова по-рано. През нощта тръгнаха да ми изтичат водите и се наложи по спешност да влезем. Подрани – да, но пък се радвам, че всичко мина добре наистина. Аз докато лежах, доста жени родиха“, каза тя. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

3 Март – България отбелязва националния си празник и 146 години от Освобождението

Подобни статии

Back to top button