БългарияНа ФокусПоследни новини

Без храна и вода: 56 българи прекараха нощта на летището в Тел Авив

56 българи прекараха нощта на летището в Тел Авив. Сега очакват правителственият самолет да ги прибере, след като в събота палестинската групировка „Хамас“ предприе изненадваща атака от ивицата Газа срещу Израел.

„Разбрахме, че ще дойде самолет, който ще ни вземе. Всички се радваме и сме благодарни на правителството.  Искам да благодаря на всички църкви, защото ние сме тук от Евангелска църква, да благодаря на всички църкви, защото се молеха с нас цяла нощ. Беше ужасно, когато човек чува сирени за бомби, както и системата на Израел за отбиване на бомби. Чуваш и е ужасно”, заяви Петър Лазаров, който се намира на летище „Бен Гурион”.

Той потвърди, че всички българи, които са на летището, са добре и очакват с нетърпение правителствения самолет, който да ги прибере.

„Нямаме храна и вода от вчера само това, което имахме в себе си. Бяхме на летището през цялата нощ“, каза пред bTV Николай Велинов, който също е сред  блокираните на летището в Тел Авив.

„Някъде към 12 часа снощи от българските власти ни казаха, че може да ни бъде осигурен полет“, добави той.  

„В момента на летището е доста спокойно и чакаме полет от България, който тръгна преди около 2 часа. Някъде в 8 часа трябва да бъде в Тел Авив.“

Той подчерта, че полетът е организиран от българските власти.

Велинов обясни, че когато е разбрал за нападението е бил в палестинската част. „Бяхме в един хотел и видяхме как се изстрелват ракети. След това започнаха сирените, военно предупреждение“, каза той.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Кеворкян: Нули с нула доверие, народът вече няма на кого да се довери

Подобни статии

Back to top button