Любопитно

Бира и още 3 летни напитки, от които не се пълнее

Всеки обича чаша студена бира в горещ летен ден. Но дали ще има последици за теглото?

Всяка пролет се присещаме, че трябва да влезем в „лятното си тяло“. Затова често пъти започваме да се ограничаваме от любимите вредни храни, за да отслабнем и да се вмъкнем отново старите любими бански. Днес обаче няма да говорим за храни, а ще ви покажем кои са четирите летни напитки, които ще ви спасят от напълняване и ще ви държат освежени дори в най-големите горщини.

1. Вода

Излишно е да се казва, че консумацията на вода е изключително важна. Високите температури са причина за по-обилното потене и загубата на течности. Заради това трябва да увеличите приема на вода през летните дни. Ако искате тя да бъде по-свежа и вкусна, можете да добавяте лимон, който ще направи водата доста по-приятна за пиене. Постоянният прием на вода ще пречисти организма ви. Научно доказано е, че водата може да подобри настроението и увеличи самочувствието ви. Винаги носете шишенце с вода в себе си. Така ще свикнете да пиете вода доста по често, а тя ще повлияе благоприятно на организма ви.

2. Фрешове

Няма по-подходяща сред летните напитки от прясно изцеден сок, който съдържа множество фибри, минерали и витамини. Цитрусовите плодове са перфектните плодове за фреш, който ще ви освежи изключително много. Подходящо е да ги съхранявате в стъклени бутилки, за да не ферментират плодовете. Изберете фреш от портокал, лимон или грейпфрут за повече свежест или фреш от мокрови за да се погрижите за здравето си. Освен че няма да ви позволят да напълнеете, фрешовете ще ви помогнат да се погрижите за красотата си.

3. Смутита

Също много подходяща напитка за горещите летни дни. Можете да пиете смутитата вместо закуска. Те са доста засищащи и полезни. В тях можете да добавите абсолютно всички видове плодове и зеленчуци. Особено подходящи са зеленолистните зеленчуци, които съдържат много полезни вещества. Полезна добавка към всички видове смутита са различните семена и ядки. Смутитата са много свежа и здравословна напитка, която може да замени някое от основните хранения, а това ще ви помогне да свалите килограми.

4. Бира

Това е алкохолната напитка с най-ниска калорийна стойност, сравнено с останалите. Можете да се наслаждавате на свежия и вкус, но в умерени количества. Също така тя се произвежда от изцяло естествени суровини, които са полезни за организма.

Тези три зодии най-лесно печелят ПАРИ

За още интересни статии ни последвайте във Facebook

Може да погледнете и категорията ни ЛЮБОПИТНО

Подобни статии

Back to top button